6
apr

Elektrisch scheren of epileren? Ontdek wat het beste bij jou past!

Het is Summer Feeling bij BCC: check nu onze folder voor de leukste producten voor deze zomer.  

Tijdens dit warme weer mag je kledingkeuze lekker luchtig zijn. Als het dan gaat om rokjes dragen, T-shirts met korte mouwen, hemdjes of topjes, dan is het toch wel fijn als er geen haartjes zichtbaar zijn onder je oksels en op je benen, toch? Zeker als je nog op vakantie gaat, deze de zomer lekker vaak naar het strand gaat, of naar het park, dan moet alles er tip top uit zien natuurlijk.

 

Dames, waar kun je uit kiezen als het gaat om scheren?

Je kunt op verschillende manieren ongewenste haartjes wegnemen. Dit kan met losse mesjes, harsen of waxen, ontharingscrèmes, lichtontharing en via elektrisch scheren of epileren. We leggen het hier voor je uit.

De ladyshave

Met een ladyshave kun je elektrisch scheren. Pijnloos en speciaal voor de tere huid. Werkt snel en eenvoudig. Eigenlijk net als bij het scheren met een mesje, zie je dat na een paar dagen stoppeltjes zichtbaar zijn. Om de 2 dagen ontharen dus. Voor 2 benen ben je in 5 minuten klaar.

Bij de keuze voor een ladyshave kun je kijken naar de volgende functies:

 • Waterdicht: handig voor nat scheren, onder de douche
 • Ingebouwde tondeuse: om de lange haartjes snel korter te maken
 • Ingebouwde trimmer: voor de kortste haartjes, contouren en figuurtjes
 • Oplaadbaar, batterijen of netsnoer
 • Laadtijd en scheertijd
 • Intensiteit (opzetstuk) voor gevoelige (delen van de) huid
 • Scrub- of peeling: dode huidcellen verwijderen en voorkoming ingegroeide haartjes
 • Epileerkop
 • Massage- of koeling: ter ontspanning bij epileren
 • Zelfreiniger

 

Benieuwd naar onze ladyshaves? Bekijk ze hier of profiteer nog t/m 30 juni tot wel 60,- retour op geselecteerde Braun epilators en scheerapparaten.

 

Als je langer wilt genieten van een gladde huid is een epilator misschien meer wat voor jou?

 

De epilator

Wil je graag dat je haartjes langer wegblijven, 3 tot 4 weken bijvoorbeeld? Dan kun je kiezen voor een epileerapparaat. In het begin kan dit wat pijnlijk zijn en het iets langer duren voordat je effect hebt. Voor 2 benen ben je in ongeveer 10 tot 20 minuten klaar. Met een epilator kun je ook de ijsmethode toepassen die is ingebouwd op sommige epileerapparaten. Dit verkoelt en verdooft de huid een beetje, zodat het epileren minder gevoelig is.

Let op: als je huid een wondje heeft of eczeem, verdikte moedervlekken of spataderen, dan raden we je aan om geen epilator te gebruiken.

Bij de keuze voor een epilator kun je kijken naar functies als:

 • Met flexibele scheerkop/mesje: voor kortere haartjes
 • Smalle epileerkop of extra precisie-epilator: voor smalle gebieden
 • Verlichting: om de kleinste haartjes op te sporen
 • Haartjes liften: voor haartjes die dicht op de huid liggen
 • Speciaal voor de gevoelige huid
 • Ijsmethode: verkoelt en verdooft een beetje

 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze epilators hier.

Het lichtontharingsapparaat

Met deze methode van ontharing wordt met behulp van warmte een Intense Pulsed Light (IPL) als lichtflits afgegeven op je huid. Dit is verder niet pijnlijk. De lichtflitsen worden in het pigment in je huid geabsorbeerd en tasten het haarzakje aan, waardoor de haartjes loslaten. Je hoeft niet elk haartje apart langs te gaan, in tegenstelling tot de methode van laseren.

Het IPL-apparaat is ideaal voor grotere oppervlakken, zoals de benen. Je haartjes blijven in het begin twee weken weg en na een aantal herhalingen van de behandeling komen ze zelfs nooit meer terug. Heb je een donkere huid? Dan is ontharen met dit apparaat niet de beste keuze omdat de lichtflitsen niet het haarzakje bereiken en worden tegengehouden door de donkere huidcellen.

Let ook op bij tattoos of piercings, bij huidkanker en dergelijke, vraag dit eventueel na bij je huisarts. Gebruik het apparaat niet rond de ogen en wenkbrauwen. Lees voor gebruik ook altijd de gebruikershandleiding.

Zou je graag willen weten waar je uit kunt kiezen bij lichtontharing? Bekijk hier onze ontharingsapparaten.

 

Harsen

Als je kiest voor harsen heb je speciale harsstrips of een elektrische roller nodig. Je smeert dan een beetje hars op je huid, plakt de strip erop en trekt in een ruk de harsstrip eraf tegen je haarrichting in. Deze methode is zeer pijnlijk in het begin, maar net als bij epileren zal dit na een aantal behandelingen minder pijn doen. Je haartjes zijn ook zachter als ze terugkomen. 3 tot 4 weken blijven je haartjes weg.

 

Ontharingscrème

Met dit ontharingsmiddel los je als het ware de haarschacht op. Smeer de crème of mousse op je huid, laat dit 3 minuten intrekken en schraap binnen 10 minuten de crème eraf.  Bij een gevoelige huid raden we aan om de crème al na 5 minuten te verwijderen. Het kan een beetje branderig aanvoelen, omdat dit een chemisch product is. Gebruik het product niet bij je bikinilijn. Na 2 of 3 dagen komen de haartjes terug als zachte stoppels.

 

Waxen

Het waxen is de meer hardnekkigere variant. Meer info kun je bijvoorbeeld nalezen op www.waxingthecity.nl.

We hopen dat je vindt wat je zoekt en deze lente en zomer een mooi glanzend resultaat hebt!

 

Bekijk onze actuele Moederdagfolder en onze Braun cashbackacties tijdens onze OP=OPruiming voor scheren en epileren.